首先如大家特登黎食就千祈唔好抱住78蚊任食火煱既心態因為佢d野的確係唔平但really比其他的新鮮同有特色首先招牌湯底蕃茄蟹湯 ($220)我睇過人地既食評話佢唔夠杰但如果打邊爐個湯好杰就會好似用羅宋湯做底我個人麻麻此湯的好處在於肉蟹加蜆肉配出蕃茄既鮮味我地一定叫碟油炸鬼當湯一滾起就飲湯食蟹加油炸鬼諗起都正如果好彩佢比大蟹的確好大隻直情係向外星黎咁d肉好爽好爽 ----正飲完湯食薑蔥魚皮我初是時都好抗拒生既魚皮但佢整得幾正特別係d蔥愛蔥既朋友一定要叫佢佢加左麻油用lee d 蔥配牛肉一齊食係一絕牛肉的確不差 ($140)手切肥牛係食牛味同口感有咬口有肉汁嘩好味到不得了四寶丸墨丸彈、鯪魚爽、牛丸鮮味多肉汁、蝦丸就實左d我最buy 牛肉丸好好味呀!!!!!!!椰菜餃拼韮菜餃椰菜餃比較正好爽口當個皮淋哂裡面d椰菜,short short 脆正噢~八爪魚拼魷魚魷魚好一般貨色可以唔嗌但八爪魚就必食嘩~好爽好鮮誇啦啦未食過咁好味既八爪魚(但記緊不要淥太耐,會好UN 呢)豬腳筋不是我FAVOR但埋FRD 激讚我個人麻麻不願置評桶蠔本身都好鮮甜佢都好新鮮沒有太大的驚喜其實以上幾樣係我既推介如叫其他就無
首先如大家特登黎食
就千祈唔好抱住
78蚊任食火煱既心態
因為佢d野的確係唔平
但really比其他的新鮮同有特色
首先招牌湯底蕃茄蟹湯 ($220)
我睇過人地既食評
但佢整得幾正
特別係d蔥
愛蔥既朋友一定要叫佢
佢加左麻油用lee d 蔥配牛肉一齊食係一絕
牛肉的確不差 ($140)
手切肥牛係食牛味同口感
有咬口有肉汁
嘩好味到不得了
四寶丸
墨丸彈、鯪魚爽、牛丸鮮味多肉汁、蝦丸就實左d
我最buy 牛肉丸
好好味呀!!!!!!!
椰菜餃拼韮菜餃
椰菜餃比較正
好爽口
當個皮淋哂裡面d椰菜,short short 脆
正噢~
八爪魚拼魷魚
魷魚好一般貨色可以唔嗌
但八爪魚就必食
嘩~好爽好鮮
誇啦啦
未食過咁好味既八爪魚
(但記緊不要淥太耐,會好UN 呢)
豬腳筋不是我FAVOR
無保證
向食之前向豉油加上大量蒜蓉同辣椒
特別好味呢
不過我都覺豉油應該有加左d味精
如果唔係唔會有咁好味既!!

2009-07-27
$190 (Dinner)