《不負責任食評—立鮨》其實佢係22號先正式開業呢幾日係搞緊個promotionFacebook like and share就有一set六件壽司試食番(今日聽日都仲有架 有興趣真係可以去試試)真係咁岩經過發現就入左去試(本來係諗緊食德美壽司定丼丼屋🐒)————————<試食set>六件都係係香港比較普遍同受歡迎既壽司赤蝦 海膽 魷魚 三文魚 油甘魚 帶子每件本來都有配唔同既topping🍣呢樣係幾特別既 始終香港比較多平民啲既壽司店 啲人都係點多多豉油咁食我覺得餐廳方面可以再主動啲同客人講等佢地食到食材本來既鮮味 唔好浪費左咁新鮮既食材我覺得水準係貼近高級壽司店既因為當中最難係香港食到好食既 油甘魚充滿油香而一啲都唔腥 再配埋柚子胡椒 另外帶子加左少少青檸汁 成個感覺都好清新🌿其他壽司既topping相對無咁突出但魚生本體都好新鮮 食得出選料方面係落左心機💃🏼係真係完全唔需要放其他調味(不過wasabi都可以放啲既 都唔會破壞個味)Wasabi應該係用山葵磨 唔係坊間個啲放大大pat都無味 十足粉溝出黎個種壽司飯本身係粒粒分明 唔會帶漿口既感覺 亦唔會過酸好似係用赤醋整
《不負責任食評—立鮨》
其實佢係22號先正式開業
呢幾日係搞緊個promotion
(今日聽日都仲有架 有興趣真係可以去試試)
真係咁岩經過發現就入左去試
(本來係諗緊食德美壽司定丼丼屋🐒)
————————
所以一大班朋友去傾計就唔太適合
始終都係圍住壽司吧咁食
不過立食係咁架啦🤣其實我又無所謂🤣
我係度諗 如果佢午餐晚餐個menu係一樣
其實夜晚比起同區既壽司店可以真係平唔少(但lunch就一般般 畢竟其他有lunch set)