2017-05-05 773 views
久違了的朋友聚會, Ruby Tuesday係我們聚會之首選。尖沙咀新港中心三樓的分店是我們最常光顧的, 地點方便四面八方的朋友們,店鋪面積寬敞,不會有過於擠擁的感覺。生意太好,所以每次都要先訂位,那就不用排隊等成個鐘了。人還未來齊,先點了飲品同小食先。朋友仔話識飲一定飲Long island 喎, 但我見到是日精選是Berry Fusion,有我最喜愛的莓類,當然是首選啦!好喜歡他在上面放了薄涼葉,透心涼,成杯飲品都好繽紛的感覺。有飲品當然要叫返香口野送啦! Nachos 同 Beacon cheese fries , 睇見都流口水。Nachos 有番茄蓉加芝士再配上酸忌廉,牛油果泥, 相當出色。另外,溶化的芝士配搭上炸得金黃脆卜卜薯條,原本已經好邪惡,再加上炸香的煙肉碎,錦上添花。為了更能保持食物的温度,他們是會兩隻碟承載,上面的碟是加熱,侍應好好會提醒我們不要接觸碟邊以免燙手。又肯幫忙拍靚相,抵讚!原隻大蝦沙律,蝦肉彈牙,沙律菜新鮮,開胃非常。RT 當然少不了食肉獸最喜歡的牛扒啦!今次試左Premium Age Sirloin. 成寸厚的牛扒好考驗師傅的功力,掌握牛扒的成熟度最緊

人還未來齊,先點了飲品同小食先。

原隻大蝦沙律,蝦肉彈牙,沙律菜新鮮,開胃非常。

RT 當然少不了食肉獸最喜歡的牛扒啦!今次試左Premium Age Sirloin. 成寸厚的牛扒好考驗師傅的功力,掌握牛扒的成熟度最緊要,外面熟而仍能保持內部肉質鮮嫩,牛扒轉眼就一掃而空。

Honey Ribs 我覺得也是必叫的菜單之一。ribs 烤到大部份離骨但肉質又不會過韌,充滿蜜糖甜味, 好好味。

主食有海鮮飯同雞磨菇意粉,飯是用磨菇碎搞均而成,魚柳有成隻手掌咁長,好入味。因為有個朋友太鐘意食呢道d 磨菇,所以我哋加左個side mushroom, 超香菇菇味,好好食,值得推介。

最後以我最愛的Tall cake 才結,兩個雪糕球加上brownie 再加忌廉, 幸好有一大班朋友同我分享, 獨食太易肥了!

一大班朋友可以聚首一堂,飲著大杯酒,食一大枱美食,人生一樂也!

滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:10
環境:9