kaygor
kaygor
Level 2
2018-12-03
Follow
環境看得出十分用心 外面有一個吊籃 畀人休憩 , 天上 畫了一些白雲 好有空間感 而牆身一幅油畫 據說會根據光暗度每天都有唔同嘅變化 令客人有每一次都有不一樣的感覺 , 而廁所更加係重點 牆身畫了櫻花 門後也畫了一個櫻花林, 廁所 闊落 還很細心 有女性用品香水 牙線 hand cream .....而且好香 ,好似去咗日本的櫻花林一樣,仲有一種應該是櫻花的味道嘛!?,哈哈 ,座位舒服 食物精心細緻講究 特色有水準菜 用新鮮材料 服務也很好 絕對是值得一試的!!!
味道香濃,酒味不會太濃,還很鮮甜
味道香濃,酒味不會太濃,還很鮮甜
一個新穎嘅配搭好燒地方會用呢兩種材料去做一個配搭但食落去感覺非常開胃,青蘋果有一個爽口的感覺配上煎香咗既牛油帶子,去左另一個層次,然後食番沙律菜,又refresh 番成個口腔
重點推介來了 一來視覺效果已經滿分, 不只係食物咁簡單而係一幅藝術品, 有點唔捨得食 看得出用咗好多心機同時間 去做 聽說每次的 圖案也是不一樣的 五成熟度一看便知對版 肉質鬆軟多汁 每一塊扒都有rest過至切畀我哋,十分用心
新鮮嘅蜜桃 經過廚師嘅功架, 將焦糖同蜜桃融合為一,配上香脆鬆軟嘅多麵包,同一般喺市面既"刮口"多士不一樣,而焦糖絕對唔係把砂糖放面然後用火槍辣兩下就算, 一食便知龍與鳳
豬鞍多汁嫩滑香味獨到 一定唔係低級數 豬依一樣野真係冇得呃人 ,要好食原材料係好緊要, 還有嘅係 有一種獨特嘅甜酒香味配上豬鞍 十分過癮 加上酸酸甜甜嘅焦糖蘋果 還有八角玉桂嘅香氣 簡直係完美配搭, 完全表現出 豬同蘋果係有一種親密關係
Ratings
虎蝦湯