2019-04-28 985 views
沒有想到happy Friday 竟然有驚喜!小店座落係熱鬧的蘭桂坊之上的擺花街,靜靜地可以享受一下高質素出品的法國餐。舖面:細細地但好舒服(上面bar 檯,basement 有沙發坐)當晚叫左:法國蠔(Gillardeau Oyster) : 被譽為生蠔界中的勞斯萊斯肉比較肥美香甜而且帶有淡淡的榛果香,加杯白酒簡直係人生一大享受。青口:一入口就與別不同,當年係丹麥食過一次牢牢記着的感覺回來了,一問之下真的是丹麥的品種(突然覺得自己好厲害)主菜:1. 香煎鱸魚:見到個賣相超吸引第一時間立刻要影相留下紀念。皮煎得好脆好香,最特別係個汁,竟然係用新鮮嘅龍蝦湯熬製出來的汁去煮嘅,真係好矜貴!2. 羊架:表皮香脆,真的可以話外脆內軟飲品:想飲mojito但不能有酒精點算呢?老闆娘好好,立即幫我調教了杯virgin mojito (滿足)甜品:Mango Mille Feuille (餅底好脆,芒果同吉士份量平衡得好好,唔太甜)好豐富,好滿足用心製作到一個程度:連麵包都係自己新鮮出爐,全部不假外求,為要保持出品有水準。咁就要keep 住黎試下喇!
當晚叫左:

主菜:
2. 羊架:表皮香脆,真的可以話外脆內軟
Gillardeau  Oyster
Fresh  mussels
Pan  Fried  Sea  Bass
Lamb  Rack  (medium  well)
Mango  Mille  Feuille
Gillardeau  Oyster
Fresh  mussels
Pan  Fried  Sea  Bass
Lamb  Rack  (medium  well)
Mango  Mille  Feuille