2018-04-09 67 views
今天到了灣仔川菜私房菜,上到去感覺好輕鬆舒服,環境很好,我跟朋友很快地點了幾個菜,當中有幾個很喜歡食既涼菜及熱菜,好期待!川菜其中我必食青椒皮蛋,這裡的皮蛋口感很好,入口如果怕太辣試下先只食皮蛋入口夠哂香,再來連小小辣椒一齊食~嘩~正!咁出名既夫妻肺片,當然要食下佢,每片都好爽脆,真係逐小逐小慢慢辣出來!熱菜到好好味既招牌重慶水煮魚,雖然見到好似好多辣油但原來辣味又剛剛好,魚肉不會過火,入口真係滑啊仲係冇魚骨太好了,食到唔停口~哈!平時唔多食芽菜,但呢個大荳芽菜又真係幾好喎!跟住四姐來一個炒青菜,剛剛好中和一下,食到菜的甜味!食左全程真係連水都唔多要飲,就知真係唔會似外面餐廳咁多味精啦!要介紹下朋友來食,到我下次來再叫下其他食物先!

熱菜到好好味既招牌重慶水煮魚,雖然見到好似好多辣油

跟住四姐來一個炒青菜,剛剛好中和一下,食到菜的甜味!

2018-03-22
Type of Meal