2018-09-13 1087 views
朋友介紹,荃灣有一間由日本人開嘅小店,喺荃灣中心,唔算太易揾。舖頭細細,係一個open kitchen,由一位日本人負責料理所有食物。雖然地方細細,都有頗多選擇,一個餐牌主要係日食,另一餐牌就係日式同西式fusion,例如有pizza。不過我都係比較想試下日式餐點,所以就叫咗個滑蛋豬扒飯。一個set包一個湯或沙律同埋一罐汽水。個湯幾好飲喎,係紅蘿蔔同白蘿蔔嘅麵豉湯😋由於廚房一人包辦,等食物嘅時間相對比較長。不過所有主菜都即叫即製,等吓無所謂啦!滑蛋豬扒飯送到!一望到個滑蛋都已經覺得不錯,唔會太老,仲有少少蛋汁,而豬扒外皮都微脆。可惜嘅係飯唔係用珍珠米,食落就少咗一份日式料理嘅口感同精緻。整體口味亦比外面其他日式料理清淡。

2018-09-11
Type of Meal