2021-04-13
厚福街餐廳很多, 一條街已經有2間拉麵店, 不過我還是喜愛這家之前有看過YOUTUBE 介紹過餐廳老闆, 佢對拉麵的熱誠同執著所以寫呢篇食評並不是第一次光顧的有時想食拉麵都會諗起這家, 因為湯底係魚介, 我個人好鍾意濃厚感濃得厚又未去到 "章"口好膩果種, 所以每次我都幾乎可以飲晒佢既湯佢地餐牌得3款, 主要都係肉既款式, 今次我叫左弟 - 灸燒豚肉?! 唔太記得個名, 不過肉好淋好軟好香另加一粒溏心蛋 ($10) , 免加一 盛惠$98 香港地食拉麵點都貴過日本, 但可接受女士們食之前仲有店員好貼心問你要唔要橡筋紮起d 頭髮, 仲要係紮頭髮既黑色橡筋,不是平時的,加分位!留意一點,座位不算好多,所以午市時間最好早dd 到,我見到1點開始有時要排隊了
所以寫呢篇食評並不是第一次光顧的