2019-06-19
食飽飯想係旺角搵間糖水店食一點都吾難,好多甜品店都集中係百利達廣場附近。見到呢間粒粒果甜品座無虛席一定係好野,海報上推介龍珠星球、榴連星球🌍等好吸引。😍一行三人叫左思慕雪系列:魔法森林🌲,嘩, 第一眼比佢用心既晝拉花吸引住, 飲一啖, 原來係我最鐘意既牛油果🥑,滑而不甜,難得, 再飲多一口, 有幾片士多啤梨做點綴🍓,再飲到底層,係奇亞籽呀, 粒粒既奇亞籽配牛油果🥑有意想不到的效果,增加層次感。奇亞籽含水溶性纖維,可以幫助降膽固醇。又係superfood🎈大愛❤️水果星球系列🌍:配椰汁涼粉🍉🍓🍈🥥水果多到顏色鮮豔奪目,不過我最欣賞係佢最有創意既星球🌔用上寒天好似啫喱咁既質感,加上水果粒係入面,做成一個星球,創意滿分💯賣相同味道都無得輸,全部水果都咁新鮮,椰汁🥥超香有提味作用,吾錯😋芒果雪之國❄️配水果:🥭冰係棉棉冰, 入口即溶,加入濃濃既芒果漿,有點甜但配上🍓既酸、有中和作用,剛剛好,好滿足🌈真係食到一間創意滿分💯,打卡影相📷一流既甜品🍮用心經營店。一定會再黎光顧🥳