2022-07-20
今日黎到屯門探朋友,google map教由兆康站搭一個站輕鐵就到「景峰站」,人生第一次來這個地方,輕鐵一出過條馬路見到一間小食店,被它的名字吸引了-「貓毛」。 看看餐牌,價錢非常之親民,天氣熱唔想行得遠又唔太熟路,不如就試試呢間。餐廳以小店經營,堂食位置不多,主打外賣。老闆娘很友善,傾左陣就決定堂食了。 原來可以電話whatsapp 下單,十分方便!除了漢堡和熱香餅,還有不少選擇,其中最吸引就是炸雞!有不同套餐配搭,街坊必食! =熱香餅肥牛炒蛋組合 $30 (+$13 薯餅)=朋友說天氣熱,胃口不佳,小食就好了。這個熱香餅肥牛炒蛋組合,早晨全餐咁樣就剛剛好,熱香餅厚身配牛油及自家製糖漿,甜甜地夏天夠醒胃。薯餅熱辣辣,外層金黃脆卜卜,內禮薯粒軟冧冧,係我最鍾意的口感!炒蛋夠滑同厚身加幾片肥牛其實都好夠飽,平靚正! =貝羅菇漢堡$48 (+$13 薯條)=貝羅菇即是大啡菇。很大份的漢堡,漢堡扒非常厚身而且肉汁多到漏出來。包面同包底微微烤過而脆身。呢個「大啡菇」同漢堡扒是絕配,爽口的啡菇滲出的菇汁跟鮮嫰多汁的漢堡扒,再配有黑松露醬,加上脆脆的麵包及清新的生菜,一啖入口,口感一流! 薯條係特
=熱香餅肥牛炒蛋組合 $30 (+$13 薯餅)=
炒蛋夠滑同厚身加幾片肥牛其實都好夠飽,平靚正!
=貝羅菇漢堡$48 (+$13 薯條)=
薯條係特大size,多到食唔曬要帶走,好味!另外仲有幾款啤酒可以叫,係食飽之際,可以解口渴解膩,很爽快!老板娘也把印仔卡給了我們,下次食可以繼續儲印仔換禮物,好貼心。