2018-02-06
收工去咗朋友介紹既一間餐廳食晚飯雖然鋪頭細細,不過食物種類都幾多,最出名既係手打牛肉,仲有日式韓式食品,每款都好想試,不過又食唔曬一次過滿足到我幾個願望鮮製香滑香蕉奶 $32一開始以為上面係忌廉,原來係有小小雪糕+忌廉既口感,仲要超級濃郁既香蕉味,我勁中意下面係新鮮打既香蕉奶,好fresh,飲完仲想叫多杯,太好味喇火炙左口魚裙邊壽司&火炙鰻魚壽司 $38x2 老闆叫我地試下個wasabi話會有一剎那既感動又真係幾感動下,比出面食到既更重wasabi味壽司方面,用料好足,厚而有質感,燒一燒令左口魚&鰻魚味道更香,依個價錢好抵食火炙鵝肝壽司 $78我最中意食既鵝肝,賣相已經贏曬,又厚又大片,唔算油,鵝肝外層燒到小小脆口,啱啱好連埋飯一齊食,真係高級享受煙三文魚芝士卷 $68老闆每日/一段時間就會係黑板寫時令&推介菜式,如果反應好就加入主menu,希望客人都可以食到自己鐘意既食品,依個芝士卷就係今期黑板推介,煙三文魚好香,加上芝士、青瓜,口感冇得輸12安士巨人布萊恩手打純牛肉漢堡扒 $118最出名既手打漢堡果然名不虛傳,肉質保持嫩滑&超多肉汁,香濃牛味,仲要勁大份量加埋飯一齊食,超級滿足
鮮製香滑香蕉奶 $32
火炙左口魚裙邊壽司&火炙鰻魚壽司 $38x2