2017-12-09 64 views
閒時鍾意到九龍城食野, 商場停車場又方便又平.好耐無食泰國野, 既然黎到就是但選一間, 唔想食太出名果D, 所以揀左呢間小店, 亞泰廚房空間唔算好大, 不過坐得舒服, 而且有卡位, 感覺都唔會太迫.要左個串燒拼盤, 豬牛雞各2串, 一上枱好有炭燒味, 唔會燒到太燶, 好香好惹味.條條都啖啖肉, 無咩肥膏位. 肉質軟腍, 口感夠滑, 但唔會太乾, 有肉汁.  覺得唔夠味可以點沙爹醬, 沙爹醬帶點花生味, 唔覺辣, 不過個人覺得就咁食都好好味.仲有菠蘿炒飯, 足料滿滿. 青口, 魷魚, 蝦都好彈牙新鮮, 炒飯乾身一粒粒, 加埋菠蘿一齊食好開胃, 唔會感覺好飽, 而且肉鬆唔會太少.泰式特飲都好多選揀, 菠蘿沙冰唔會太甜, 味道剛好, 沙冰夠均無一粒粒細冰, 菠蘿味清甜解喝.小店好多街坊幫趁, 店員服務親切, 下次同多D FD黎可以食多幾樣.
閒時鍾意到九龍城食野, 商場停車場又方便又平.

Type of Meal
Dinner