2024-01-13
結論講起,食物質素好有誠意,服務殷勤,價錢又合理,如果我住呢頭,或者喺呢頭返工,呢間一定會係飯堂👍呢度開咗唔係好耐,我唔係住呢區,搵到呢個位都唔係咁容易。餐廳用咗日式木系風格,感覺溫馨舒適,食飯或者飲杯嘢食個甜品都好合適朋友見肚餓,揀咗一汁多菜午餐定食,如果唔揀要加錢嘅項目,四款配菜,跟埋個湯同埋飲品,都只係$88 ,抵過去連鎖Cafe食日式三餸飯😂叫咗兩個套餐,已經擺到好豐富,而且有菜有肉,非常健康🍀叫咗兩set三款熱菜加一款冷菜,加埋成8款餸,勁豐富!好多款都做得幾出色,根據自己口味,介紹幾款必食推介😍清酒味醂煮蠔(+$20)雖然要加錢,但呢個真係好值得,蠔仔唔係好大隻,但隻隻都好鮮味,加上醬汁煮得非常入味,用嚟送飯非常出色安格斯牛節瓜卷配自製洋蔥蘋果醬(+$20)真係禾稈冚珍珠,上枱其貌不揚,但擺入口,牛肉嘅味香濃,夾埋中間一片節瓜平衡油膩感,另外洋蔥蘋果醬令成件事再清爽咗,感受到廚師嘅誠意👍左口魚秋葵伴柚子醬櫻花蝦(+$20)我本身好鍾意食秋葵,但未試過夾埋左口魚嘅油香,兩者出奇地夾,加埋櫻花蝦嘅口感,呢個健康又清新嘅配搭為呢一餐加唔少分加錢嘅項目係非常出色,完全值回票價,唔駛
叫咗兩個套餐,已經擺到好豐富,而且有菜有肉,非常健康🍀
即制清酒味醂煮蠔
安格斯牛節瓜卷配洋蔥蘋果醬
加錢嘅項目係非常出色,完全值回票價,唔駛加錢嘅項目,其實都做得幾好,特別鍾意南瓜沙律配堅果,入邊南瓜蓉打得好幼細,加埋少少生果同堅果喺入邊,食得出係經過精心設計
日式醬燒茄子,茄子炸過之後再配上接近日式燒汁嘅醬汁,經典嘅口味,而茄子煮得軟熟,亦唔會太過腍👍
呢個Masala醬汁溝得幾好,夾埋煎過嘅雞扒,非常滿意
最後要大讚個餐湯野菌田園奶油湯,並沒有因為係跟餐嘅湯就Hea做,除咗飲到菇菌同埋奶油嘅香味,仲落咗唔少胡椒,冬天飲成身暖哂,好舒服,一啖都冇剩😋
非常喜歡呢間餐廳,有心有誠意,近排餐飲應該生意難做,希望佢長做長有❤️