2018-01-17
好耐都冇食過放題,睇到尖沙咀新開放題有生蠔任食,心思思就同老公去撐枱腳兼且撐爆個肚星期日八點半到達已經出現準備開餐既人,餐廳預備好就安排入座,每位都係門口先付款後消費,蠔吧擺正門口,師傅已準備開蠔,轉向右手面有廚房現煮意粉及炒菜,左手邊就係自助雪糕、甜品同飲品,由侍應帶位入座及介紹用微信點餐,慳紙又唔洗等侍應行過再遞紙未坐暖就先出去攞生蠔,每次限兩隻,好彩當晚唔算多人,我地每人都食咗十隻,蠔肉爽口冇腥味,清甜但冇海水味刺身種類多,最愛赤貝、池魚同帶子手卷足料,紫菜夠脆食食下待應行埋嚟話羊架新鮮出爐可以出去攞,好大件既羊架腍滑肉質,有我愛既羊騷味但唔會過火色彩繽紛既壽司,好睇又好食炸鮮奶皮脆,吉士滑捋捋必食鵝肝壽司油份足又有鵝香,入口即溶燒牛舌有豐富油香,牛柳軟熟燒得惹味多春魚冇春既乾爭爭,hehe蠔沙律醬味道,我都係鍾意生蠔多啲食到好飽,發覺佢呢款烏龍茶好好飲,茶味濃又唔澀,消滯一流今次係食過之中最多選擇,連橙汁都以機器自動鮮榨,仲聽到伙記話今日輪到邊個洗,確保衛生唔食蠔既朋友俾呢個價錢入場都幾貴,雪糕有movenpick同韓國雪條任食,唯有食返雪糕補數服務方面職員收碟都快過人,上菜快
刺身種類多,最愛赤貝、池魚同帶子
手卷足料,紫菜夠脆
色彩繽紛既壽司,好睇又好食
炸鮮奶皮脆,吉士滑捋捋
必食鵝肝壽司油份足又有鵝香,入口即溶
燒牛舌有豐富油香,牛柳軟熟燒得惹味
食到好飽,發覺佢呢款烏龍茶好好飲,茶味濃又唔澀,消滯一流
服務方面職員收碟都快過人,上菜快又唔會漏單,唔會因為點完第一轉而變慢,所以唔建議一次過點太多,走廊夠寬,坐位都好鬆動,差唔多食足三個鐘,最啱朋友聚會邊食邊講又唔洗迫