2025-08-08
다파!!!!🤩 呢間生生市場係專門做韓式料理及炸雞的外賣店,買份韓國料理返屋企煲韓劇,呢度真係快靚正之選。店舖面積不算很大,但食物的種類多到令你花多眼亂,各種味道的炸雞,韓式飯卷,仲有我最鍾意嘅各種韓式拌菜😍。今日叫左個2人套餐同韓式炒粉絲,套餐食物包括有炸雞,湯,飯卷,泡菜。甜辣無骨炸雞😋😋😋😋😋無骨炸雞啖啖肉,外層薄薄的脆漿裹滿了甜辣醬。甜甜地唔會好辣,小朋友都食到。令人食完一嚿又一舊停唔到口。烤牛肉紫菜飯卷😋😋😋😋飯卷中間配料豐富,有紅蘿蔔絲,青瓜絲,雞蛋,烤牛肉,醃蘿蔔。一口咬下去,口感豐富,而且紫菜好有麻油香味。泡菜豬肉湯😋😋😋😋套餐有多款湯可以選擇,唔食辣可以揀人蔘雞湯,我就揀咗泡菜豬肉湯。泡菜湯的配料有豬腩肉,金菇,豆腐還有泡菜。泡菜湯辣辣地,配飯一流。新鮮辣製泡菜😋😋😋😋😋可以選擇原味泡菜或者新鮮泡菜,店員推介新鮮泡菜。原味泡菜醃製的時間比較長,味道較酸,適合用作泡菜湯。新鮮泡菜因為醃製時間比較短,冇咁重口味,甜甜地辣辣地,我超級鍾意,必食之選。韓式炒粉絲😋😋😋😋炒粉絲的配料很豐富,紅蘿蔔絲,黑木耳,冬菇絲,椰菜絲。粉絲口感彈牙,同配料一齊食十分清爽,很香麻油味。生生市
甜辣無骨炸雞😋😋😋😋😋
烤牛肉紫菜飯卷😋😋😋😋
泡菜豬肉湯😋😋😋😋
新鮮辣製泡菜😋😋😋😋😋
韓式炒粉絲😋😋😋😋
生生市場嘅下午茶餐都好抵食,仲有辣炒年糕同泡菜餅我都好想試。下次再嚟的話新鮮辣泡菜必須encore👍🏻。