2017-10-05 3814 views
今個星期唔計星期六日,仲有兩日公眾假期, 好爽爽 家姐就嚟生日 ,趁機會去我好想去嘅米走雞我哋揀咗太子分店 ,交通方便 ,搭地鐵同火車都就腳, 因為要就齊人,book咗枱9:30, 唔緊要啦,返多一日又放假啦!估唔到咁晏仲咁多人,去到差唔多滿座, 好彩book咗枱, 仲編排我哋坐窗口卡位, 望到出面嘅街景 ,景觀唔錯 先點咗個火焰麻辣雞煲, 有四種辣度, 我哋揀咗一隻辣椒嘅辣度。 店員先用火槍點火, 然後再炒幾炒 ,雞煲充滿辣椒乾,洋蔥,唐芹,芫茜, 香氣撲鼻。其實仲有一小碗辣湯, 我哋怕辣, 店員提議唔好放湯落去先, 唔夠先落雞件好多又好滑 ,呢個辣度啱曬我哋差唔多食曬啲雞,佢哋會幫你加清湯喺個煲度,開始打邊爐啦! 我哋四個人都嗌咗唔少嘢食,火煱必叫: 特級雪花肥牛, 大大碟肥牛, 雪花夠分明 ,未淥 都已經想食秘製牛坑腩 ,應該先炆淋咗, 未試過打邊爐食牛坑腩, 好淋好味越南虎蝦 ,虎蝦大大隻, 又新鮮, 食落好爽甜手打五寶拼盤, 有五款唔同嘅手打丸, 墨丸,蝦丸,鯪魚丸,豬肉丸,牛丸, 每款兩粒 ,手打真係特別好食, 口感零舍好。仲有鮮制四拼餃, 水餃,牛餃,雲吞, 韮菜餃 ,每
今個星期唔計星期六日,仲有兩日公眾假期, 好爽爽
家姐就嚟生日 ,趁機會去我好想去嘅米走雞

雞件好多又好滑 ,呢個辣度啱曬我哋

火焰麻辣雞煲(小)

差唔多食曬啲雞,佢哋會幫你加清湯喺個煲度,開始打邊爐啦!

特級雪花肥牛(大)

秘製牛坑腩

越南虎蝦 ,虎蝦大大隻, 又新鮮, 食落好爽甜

越南虎蝦

手打五寶拼盤

仲有鮮制四拼餃, 水餃,牛餃,雲吞, 韮菜餃 ,每款餡料十足, 隻隻餃子脹卜卜

鮮製四拼餃

牛栢葉夠爽口, 索曬啲汁夠曬正。

牛柏葉

呢度啲蔬菜種菌類全部都有全份同半分, 我哋四個人揀左半分蜂巢冰豆腐同生菜都夠啦 !

仲有新鮮白鱔片,木耳,稻庭烏冬, 啤酒汽水, 吃到飽飽 , 一邊食一邊傾計 ,幾舒服,家姐都話滿意

2017-10-03
Celebration
Birthday
火焰麻辣雞煲(小)