2007-02-14
前日有位好姊妹生日, 佢話想食上海野, 我就book 左呢度試下啦..我地6個女仔, 食量都幾驚人!@_@涼伴海蜇頭- ok啦, 我會like 海蜇鬚多d酸辣湯(6碗) - 好香, 夠辣, 酸就唔係好夠, 整體都ok火腿扒津白- 都係果d味三鮮炒年糕- 本身個人唔係好like 食炒年糕, 都ok既蔥爆牛肉- 冇乜味精, 幾好煎窩貼(6件) - 肥肥大大, ok菜肉雲吞(6件) - ok, 不過一碗得6隻好似少d高力豆沙(4件) - 比出面既細粒, 不過唔膩, 好好食!!^^抵食推介餐C - 宮爆明蝦球, 腿茸賽磅蟹宮爆明蝦球- 個汁好好味, 好醒胃, 幾特別既小菜.腿茸賽磅蟹- 食左一啖就冇晒啦, 冇乜認象.抵食推介餐D - 小籠飽(6件), 糖醋蜜瓜魚塊, 江南脆皮雞(半隻)小籠飽- 一定要趁熱食, 皮夠薄, good!糖醋蜜瓜魚塊- 好生炒排骨feel, 唔睇menu都唔知果d係蜜瓜, 都幾好食!江南脆皮雞(半隻) - 個人like食雞, 皮脆肉嫩, 所以覺得超好味!!!^v^總結: 由於茶壺同茶杯既設計問題, d茶唔夠熱, 好快凍; 另外, 有個侍應加茶, 加到壺茶冇左!=_=至
我地6個女仔, 食量都幾驚人!@_@
涼伴海蜇頭- ok啦, 我會like 海蜇鬚多d
火腿扒津白- 都係果d味
三鮮炒年糕- 本身個人唔係好like 食炒年糕, 都ok既
蔥爆牛肉- 冇乜味精, 幾好
煎窩貼(6件) - 肥肥大大, ok
菜肉雲吞(6件) - ok, 不過一碗得6隻好似少d
抵食推介餐C - 宮爆明蝦球, 腿茸賽磅蟹
宮爆明蝦球- 個汁好好味, 好醒胃, 幾特別既小菜.
腿茸賽磅蟹- 食左一啖就冇晒啦, 冇乜認象.
小籠飽- 一定要趁熱食, 皮夠薄, good!
至於, 整體小菜都幾大碟, 好好食, 下次會再來!!
貼士1: 想7.30pm後食, 一定要book位.
貼士2: 記住留意下佢d小餐牌, 會有d抵食推介, 超平!!
全單: $730 (連tips)