2013-10-27
發覺最近掘起既放題質素都唔錯,而且價錢都比較大眾化,唔洗4百幾蚊都有幾高既質素今次再次黎到尖咀既一間放題,見佢賣既廣告睇上去都唔錯,而且講到有特別時段就決意試試去到既時候可惜已經趕唔到最平既時段,而且可能新開既關係人真係好多,等左15分鍾到先可以入去而且裝修都都幾日式喎,有類似日本料理既廂房,唔知係咪要跪係度食既咩?今次決定生同熟既食物都要試暈曬先會罷休,首先我地order左魚生先! 我地一共分左2次叫,頭一次就痳係叫多種類D啦,有鮑魚,赤貝,油甘魚同三文魚,而弟二round就油甘魚腩同帶子!當中最好食既都莫過於係油甘魚腩,首先油甘魚本身唔同三文魚咁有一層層式脂肪,而係一舊紅色魚肉上有一片甘香脂肪,而且油甘魚肉愈咬愈有肉味,肉質煙UN唔會淋,最啱追求魚鮮味道既我其次就當然係赤貝同帶子啦!赤貝彈牙,但比唔上帶子既鮮味!最鍾意就係帶子本身有既甜味同痴牙既感覺!就算唔係係日本即劏即食,都可以食得出佢得天獨厚既味道!同埋呢度最好係佢呢度會有冰粒上,唔會因為食食下熟野而令生既食物變室溫,very good!我地之後仲叫左一系列既燒物,其中既厚燒牛舌真係令我一共encore左4次!原先都會以為係出
我地之後仲叫左一系列既燒物,其中既厚燒牛舌真係令我一共encore左4次!原先都會以為係出面超市既火鍋料,但出桌既時候真係厚厚既一塊肉,上面有黑椒同少少椒鹽同燒得微脆既邊邊,入口既時候真係好香口同好有之前係日本街頭食既串燒味道...平時燒野食都鍾意食多春魚,但見呢度都有,味道呢,哈哈都係同燒野食一樣啦,始終都唔能夠有太多變化
此外有道鐵板金蒜牛柳粒都值得我再叫,份量唔多,6,7粒到啦!但佢用燒汁燒過既牛肉上面落左D炸蒜同蔥粒,牛肉,炸蒜,蔥粒同芽菜4者夾埋放入口都惹味得黎同味道清新
總結呢度既食物都算多元化,生野同熟食都足份量而且擺設精美,算係做到2者平均,諸如每樣生野都有冰底咁樣既細心之處都應該一讚