朋友約我攞手信,就下佢喺奧海城搵地方食飯兼傾偈。我早到先搵地方坐住等,見地下果層有間新開糖水舖有甜品有燉湯都可以試下噃呢度仲有戶外座位,等天氣涼啲可以坐出面餐廳用橙色和淺木色調裝修、環境幾乾淨光亮,以「冰・糊・燉・撈」區分各款手工甜品及糖水亦有燉湯套餐,價錢幾公道,黃昏時分見都多住附近同放工嘅客人嚟食飯或買外賣。今次叫個燉湯套餐加幾個甜品,份量足夠我哋些牙○椰皇蛋白燉桃膠> QR code落單等約10分鐘,熱焫焫原個椰殼上、底下有個架固定幾穩陣。蛋白唔錯整得滑一滑好有奶香兼唔會太甜,真啱我哋口味。桃膠亦燉得夠透、柔軟滑捋捋,兩個人share good good●杏仁露配湯圓> 呢個都好jeng!有時喺街食杏仁露覺得有啲奇怪aftertaste,呢間又冇喎,朋友都話杏仁香得嚟幾自然又有奶甜口感滑,夠熱唔係溫吞吞。裡面有3粒黑芝麻湯圓,皮唔太厚幾煙韌,啲芝麻餡幾nutty呈流沙狀○香滑芒果冰> 食咗兩個熱糖水都想試埋佢哋啲冰係咩料。面頭啲芒果粒都幾甜,底部有芒果沙冰夠晒凍,仲有啲椰果同水晶珠,熱天食冰無得輸●花膠烏雞燉椰皇> 唔駛70蚊有燉湯有飯仲有個飯後甜

呢度仲有戶外座位,等天氣涼啲可以坐出面

餐廳用橙色和淺木色調裝修、環境幾乾淨光亮,以「冰・糊・燉・撈」區分各款手工甜品糖水亦有燉湯套餐,價錢幾公道,黃昏時分見都多住附近同放工嘅客人嚟食飯或買外賣。今次叫個燉湯套餐加幾個甜品,份量足夠我哋些牙

○椰皇蛋白燉桃膠

●杏仁露配湯圓

○香滑芒果冰

●花膠烏雞燉椰皇

> 唔駛70蚊有燉湯有飯仲有個飯後甜品紅豆布甸仔,CP值唔低。個湯幾清甜唔肥膩,裡面都足料有主角烏雞件、軟腍滑嫩花膠、沙參玉竹紅棗等,清潤滋陰、唔錯㗎