星期六中午去新都城商場搵食,原來新開咗間熊小館,之前係Mega Box食過都很正,同樣地有隻大熊坐左門口坐陣,咁就入去同熊仔食番餐Lunch 先得🥳。叫左2個廚之推介:白菌汁牛扒餐:我叫了牛扒配薯菜,而友人配意粉,牛扒雖然薄薄的但都算大塊,咬落肉嫩夾juicy,配菜有翠玉瓜粟米粒同脆口嘅薯條🍟,薯條超脆粗幼剛剛好,滿足😋。羅宋湯餐湯配蒜蓉包,湯足料味道正宗。呢個價錢包餐湯、蒜蓉包同餐飲,非常之抵食👍。甜品我加配了焦糖燉蛋白,呢個幾正,唔太甜,啱晒減肥中的我😋。友人叫了心太軟,切開朱古力有流心效果,見佢二話不說就清晒,應該很好食😛。新開張乾淨企理,無論食物裝修都很不錯,勁多打卡位,每一枱都有熊仔陪住,就算一個人自私食都開心🥳

叫左2個廚之推介:
白菌汁牛扒餐:

羅宋湯餐湯配蒜蓉包,湯足料味道正宗。

呢個價錢包餐湯、蒜蓉包同餐飲,
非常之抵食👍。

2021-01-16