2023-09-20
《Zero Z》旺角新開環境舒適,食物有驚喜的樓上西餐cafe ▪︎Deluxe Set Menu for 2 ($468)▪︎ 。🥣 是日餐湯配香草包 - 餐湯係磨菇忌廉湯,非常有蘑菇香同忌廉香味,仲食到一粒粒磨菇粒,好好飲,質量絕不麻呼。 。🍗 小食五揀一:明太子雞翼 - 雞翼脆口,中間仍保持多汁,中間釀滿明太子餡料,微微辣好惹味。 。🍛 意粉/飯三揀一:烤雞胸鄺加西忌廉汁意大利飯 - 特別上網search咩野叫鄺加西汁,原來係蕃茄醬,意大利飯吸滿醬汁,蕃茄酸甜同忌廉好balance。雞胸肉調味適中,肉質都幾嫩。 。🍖 主菜四選一:香煎西班牙栗飼豬胺伴牛油雜菜 - 豬胺好厚,煎至中間帶微微粉色,好有豬肉香味,好鐘意啲配菜好味之餘又好colourful,見到都覺得開心。 。🍦 甜品:自家製雪糕 - vanilla ice cream,煙韌有口感,有奶香味。 。🫗 飲品兩杯 - 蘋果汁&凍檸茶。🥩 牛小排伴燒汁、南瓜蓉牛油雜菜 ($248) - 牛小排點了medium rare,肉質嫩滑,好濃牛肉及牛脂香,非常推薦的菜式。 餐廳每逢星期五晚7:30-9:30都會安排live music,輕
旺角新開環境舒適,食物有驚喜的樓上西餐cafe
。🫗 飲品兩杯 - 蘋果汁&凍檸茶
餐廳每逢星期五晚7:30-9:30都會安排live music,輕鬆聽歌之餘又可以品嚐到美食,仲可以點歌聽。