前日,約左個朋友去食飯,佢話之前同佢男朋友食過有一間cafe唔錯,食物好味,而且好坐,所以我地就揀左去佢講的個間cafe坐啦。位置係好多樓上café的登打士廣場,裝潢都幾好,感覺都好舒服,職員話可以隨便揀自己覺得舒服的位坐。我地揀左個兩人set,可以叫一個小食、兩個主食、兩個甜品同兩杯飲品,而且佢的選擇都好多,花多眼亂,我呢啲有選揀困的人真係要揀一段時間,最後我地揀左芝士豚肉釀雞翼、龍蝦汁蟹肉帶子意粉、德國豬手、朱古力曲奇cheese cake、士多啤梨窩夫,飲品我叫左西班牙咖啡,我朋友點左香芋朱古力粒粒。坐左一陣,首先就有飲品了,我朋友個杯朱古力到先,我都試下佢個杯飲品,都幾重朱古力味,帶有淡淡香芋口味,不過過重而搶去了杯朱古力原先的味道。之後就到我個杯西班牙咖啡了,我都係第一次飲,因為我唔太飲太甜的關係,我個杯走甜,西班牙咖啡原來係凍齋啡加雪糕,初時都會有少少苦,但當個雪糕開始溶左之後就唔同啦,似係一杯雲哩拿味的咖哩,好正。小食方面的芝士豚肉釀雞翼,芝士味都幾出,豚肉味唔會太重而導致喧賓奪主,搶左雞翼的風頭,的確不錯,不過下次如果我再去,可能會試下其他小食,因為二人餐的小食都有成十

小食方面的芝士豚肉釀雞翼,芝士味都幾出,豚肉味唔會太重而導致喧賓奪主,搶左雞翼的風頭,的確不錯,不過下次如果我再去,可能會試下其他小食,因為二人餐的小食都有成十幾款比你揀。
龍蝦汁蟹肉帶子意粉的龍蝦汁味都幾出,有少少似特濃龍蝦湯,而且意粉煮得軟硬適中,夾埋龍蝦汁都好夾 ,而且呢個意粉好足料,帶子同蟹肉都好多,絶不欺場。
德國鹹豬手就有配埋薯角,啲薯角好好味,而主角豬手都好正,佢同我想像中不同,原先諗住係炸/烤的個款,佢又唔係喎,表皮似係燒烤咁,有少少脆,但肉質就依然好軟,味似蜜汁加黑椒燒咁,甜甜地又帶少少黑椒味,可以食到唔同層次的味道。
甜品方面我地揀左兩款,因為我好鍾意食格仔餅,所以揀左窩夫食,餐廳的窩夫雖然都不錯,但我覺得如果佢的士多啤梨唔係好似果jam咁塗上面,而係淋一些士多啤梨醬上cream的面,應該會更加好食。
而另一個係朱古力曲奇芝士蛋糕,佢都幾好,唔係太甜,所以唔會有一種好漏的感覺。