朋友推薦呢間喺銅鑼灣嘅泰國餐廳,話菜式好地道,因為廚師同侍應都係地道泰國人餐廳。裝修雅致,好多東南亞嘅元素,感覺好relax、好chill,好適合打卡👍上到去已經見好多打工一族呢度聚吓會,中間仲有個露天吧位,夜晚有cocktail飲,放工同啲朋友嚟傾吓偈放鬆吓,都真係幾唔錯👍鹹魚炒芥蘭炒得好香,芥蘭都好新鮮,好爽脆,鍾意佢夠多汁👍皇宮大蝦蛋網炒金邊粉外表賣相好吸睛整到個蛋好似一個蛋黃咁樣食落嘅時候有一絲絲嘅口感拌埋啲金邊粉食成個感覺好特別而且都炒得好香口好正宗嘅泰式金邊粉燒豬頸肉每次去食泰國嘢都一定會點,所以要知呢間餐廳係咪夠唔夠正宗就睇佢豬頸肉就略之一二鍾意佢嘅豬頸肉嗰邊夠脆入面都仲鎖住到啲肉汁食落好Juicy配埋泰式醬汁就更加好味冬陰功湯食泰國嘢點可以冇冬陰功呢度嘅冬陰功係偏向酸啲嘅趁熱食嘅時候就更好食黃金夢荔枝特飲黃金夢係鮮菠蘿汁同芒果汁夠冰凍食一路食啲鹹嘅泰國菜一路有呢啲新鮮特飲好解渴
朋友推薦呢間喺銅鑼灣嘅泰國餐廳,話菜式好地道,因為廚師侍應都係地道泰國人餐廳。裝修雅致,好多東南亞嘅元素,感覺好relax、好chill,好適合打卡👍

鹹魚炒芥蘭
炒得好香,芥蘭都好新鮮,好爽脆,鍾意佢夠多汁👍

皇宮大蝦蛋網炒金邊粉
皇宮大蝦蛋網炒金邊粉