2019-09-24 839 views
油麻地戲院一向是文化人聚集之地, 期間的書店連CAFE KUbriCK係一文化氣息滿滿的餐廳, 是日於此地食晚飯。Americano新鮮豆, 味偏酸唔澀口, 但咖啡味唔太濃同香特式芝士牛肉漢堡由於我要生酮飲食嘅關係, 我問個CASHIER漢堡能否不要包, 轉生菜得唔得, 之後佢問個大廚, 大廚出嚟問我, 想點......我同佢講我唔食得澱粉質, 佢就好配合咁話, 咁我同你轉做生菜底夾住個漢堡啦, 事就這樣成了, 食味就都係果啲CAFE味啦, 個車打芝士係靚貨, 奶味濃好出車打芝士味, 牛用漢堡啲肉打得幾好, 唔死實, 有肉汁, 食落鬆化, 生菜係多汁, 好新鮮。環境好舒服, 餐廳無乜食物味, 濃濃的書卷味, 廚師配合度高, HEA座同朋友吹水係一個唔錯嘅場。
Americano
新鮮豆, 味偏酸唔澀口, 但咖啡味唔太濃同香
特式芝士牛肉漢堡轉生菜底
特式芝士牛肉漢堡