花太郎
花太郎
Level 4
2016-08-01
Follow
喺銅鑼灣比較偏入既位置 有一棟應該新起既大廈 上面絕大部分都係新開既食肆 所以比較鮮為人知。 而鍾意揾食既我就同朋友一齊試下 喺21 樓既韓國菜 hwaduk
食店 其實人不多 但見到食物menu幾吸引甘應該冇乜問題。 食店有大玻璃 可以望到出面高樓大廈既境觀
食物方面睇落份量幾大, 同朋友食lunch要一碟就足夠 我地點左一個
Chicken and octopus fly 328 蚊
一隻差唔多半米闊既碟上面裝住唔同種類既韓國食物
炸雞 出面有香草調味 皮十分脆 同皮緊密相連 肥膏比例適中 連埋嫩滑既雞肉一齊食 可以點以忌廉汁 酸甜汁 同芥辣汁 正!
八爪魚 原條八爪魚切成粒 食落比較清新 所以大部分都食到佢原有既味道 口感煙韌而juicy .食得出幾新鮮 再點以燒汁 好味
炸薯條 粗大既薯條 出面脆入面粉 熱辣辣點以茄汁食 ok
飯團 本身以為係配角 但有意想不到既驚喜。 飯團好香飯味 飯比較軟同痴 所以咬落去唔會甘容易散收收 . 另外我覺得冇甘易散開既原因係因為佢落柴菜既份量 剛好喺飯同飯粒之間 食落更有層次感之外 仲令到飯有紫菜香味。 幾好食
另外當食到中段可以食飯旁邊既沙律 冇甘滯。
飲品方面點左
檸檬soji 88
飲落十分酸甜開胃 應該用左lemonade 沖 連埋輕量既soji 酒精 幾清熱解渴
荔枝beer 88
荔枝汁溝埋啤酒 味道幾match互相唔會蓋過大家既味道 酒精濃度又唔高 , lunch都可以飲
整體食物好味 價錢雖然唔平 但都算係物有所值, 環境幾適合4 至6 個朋友叫幾樣野share .
Like
Ratings