2023-11-01
今日經過美麗都大廈後面,見到Starbucks斜對面有間黑色格調既咖啡店叫Urban Coffee Roaster,門口有兩級各兩人座位俾人係外面望住街易Chill住嘆咖啡,即刻吸引左我。💡餐廳有沙律、主食(漢堡及意粉)、輕食及咖啡,選擇多元化。我今次選既食物係比較飽肚既主食同咖啡。❣️慢煮豬肋漢堡配薯條(+$18加配大啡菇):慢煮豬肋漢堡好足料,入面既豬肋扒好大塊,肉夠冧身,配上酸酸的醬汁夠濃味,依種漢堡既包身好冧,一大啖咬落口感十足(配埋大啡菇食更正)。薯條係即炸,我鍾意依D粗身既薯條,再點埋酸白汁醬食有另一番風味。❣️牛肝菌菠菜苗意粉(+$18加配水波蛋兩隻)依個意粉帶少少油身,麵質適中有少少咬口,牛肝菌菠菜炒完味道鹹香; 加配既水波蛋平時唔係好多咖啡店有售,而依間餐廳整既水波蛋係好好食,一切開做到好流心個種狀態,蛋漿加入意粉會令意粉更滑身。☕Caramel Latte & Latte☕望到一對心心拉花&同款杯子既咖啡,即刻少女心又爆發🥰。焦糖同原味之間,我會選焦糖口味。女士偏向鍾意入口甜甜地既口味,而男士就偏向原味入口帶點回甘既味道。㊙️在場有幾個都係外國客,八掛到兩對食客互相傾計,
❣️慢煮豬肋漢堡配薯條(+$18加配大啡菇):
❣️牛肝菌菠菜苗意粉(+$18加配水波蛋兩隻)
☕Caramel Latte & Latte☕
㊙️在場有幾個都係外國客,八掛到兩對食客互相傾計,A:This is the best coffee shop i have ever been & B: This cup of coffee is very nice㊙️
下次經過尖沙咀又想飲咖啡/有時間想休息下,一於入urban coffee roaster試下有幾nice啦~