點樣食推介✨⭐️工業風Cafe⭐️⭐️深水埗cafe⭐️Dozy Cafe地址:深水埗基隆街199號地舖🍖自家制蘋果撻配雪糕 $58 (7/10)某一日係深水埗經過見到一間新開cafe好闊落,又見到好多狗仔係入面😍,就比佢吸引左入去,試埋佢menu上唯一嘅甜品(都有d卷蛋啊,cheesecake食嘅,不過menu冇寫)佢面頭d蘋果片幾甜又微脆,有埋雲尼拿雪糕一齊食好難唔好食,係唔差嘅👍🏻,兩三啖就食完🤣,但係佢塊酥皮神奇地可以做到超極薄,好似食左一陣風咁,大家睇圖應該都feel到佢得2mm薄,真係唔係講笑,未試過食完一個甜品之後會咁空虛🚬 佢塊酥皮係唔夠酥脆,真係一塊皮黎🙈好彩佢擺盤都算靚,有幾塊花瓣咁,都可以接受嘅,大家想感受空虛可以嗌黎食🚬🍖Dirty $40 (6.5/10)今次係難得地係男朋友西面,佢話未見過咁多奶嘅dirty,成杯野expresso太少,真係比40蚊飲一杯奶咁wor,我睇返個杯身都係上窄下闊,奶真係離奇地多嘅,同埋面頭d expresso好似本身已經加左奶咁白白地色🤔,利申我完全唔飲咖啡,以上內容純粹男朋友意見🙈回頭指數: 🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻
點樣食推介✨

⭐️工業風Cafe⭐️
⭐️深水埗cafe⭐️

Dozy Cafe
地址:深水埗基隆街199號地舖

🍖自家制蘋果撻配雪糕 $58 (7/10)

🍖Dirty $40 (6.5/10)

回頭指數: 🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)

依度都幾啱打卡,見到好多女仔都影得好開心,佢環境其實佈置得真係唔錯,可惜得兩個梳化位,而其他櫈都係硬木櫈(幫襯左幾間ssp cafe都係覺得唔好坐,唔知大家有冇同感),同埋普遍d櫈會高過張枱,如果嗌野食會食得好狼狽,建議大家熱得濟黎飲杯野hea下好d,依度整體空間闊落,好多人都帶毛孩黎😻,有寵物嘅大家可以黎👍🏻