2018-04-27 125 views
今日嚟咗LKF試新野!去咗呢間喺LKF tower 8/F 叫Fang Fang嘅Fusion 菜。環境一流啦!啲服務員全部都係外國人,超級nice,好熱情。點菜時都好落力介紹每度菜,呢啲真係5星級嘅服務!我地先點佢地嘅signature cocktail🍸🍹都幾特別,用中國的金木水火土來做主題,我揀了個水的,全黑,內有vodka, coffee, cinnamon等,真係幾有創意,我覺得幾好飲,但個服務員都好好,話唔係個個人都接受到,驚太strong,哈哈!朋友叫了個最多人叫的Panda cocktail,係好靚,但味道就見仁見智喇,不過幾得意嘅😆食物方面,先來個蝦餃試下先,因為我個朋友好鍾意食點心,所以好想試下。粒蝦餃超大粒,食落去以為啲皮會好厚,又唔係喎,真估唔到竟然fusion菜都有咁嘅水準👏🏼👏🏼呢度啲菜色都真係幾有特式,有個叫Cigar Duck Roll,個樣好靚好似Cigar真係,哈哈!個味道仲好好,好似春卷咁,啲鴨肉填滿個春卷,再點埋啲汁,真心好味!👍🏼👍🏼😋跟住叫左個煙燻Jasmine tea Ribs,個服務員上菜時叫我地睇著,原來一開蓋就有煙走出嚟,好香!食落口

跟住叫左個煙燻Jasmine tea Ribs,個服務員上菜時叫我地睇著,原來一開蓋就有煙走出嚟,好香!食落口啲煙燻味好濃!肉好入味!

然後來個蟹肉滑蛋炒飯,好有驚喜!個飯好香好香,好好味!👍🏼👍🏼

好飽,但都想試下個甜品拼盤,一來個賣想不得了啦,個🥕真係好吸引,原來係奶黃煎堆,好好食!之後試佢個芝麻卷,都好味,但略嫌甜咗啲。最後試埋個雷沙湯圓,呢個都好好味,正!

總結,呢度啲野食真係唔錯,連甜品都要食,真係值得推介!
2018-04-25