🌟 The Bayside。紅磡🌟(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑Bayside 特色小食拼盤 Bayside Charcuterie Board($328)呢個一上枱就嘩嘩聲,因為佢既擺盤好靚好精美,同埋都好打卡able😍😍Parma Ham勁鮮味,一食落口好勁香勁濃,如果有哈蜜瓜包住食應該仲正🫣不過佢啲酸種麵包麵好好食,好鬆軟,但可惜係冇得refill🥲🥲然後中間啲烤椒同蔬菜都好特別,包埋啲ham食又係另一種風味😆牛油果他他配芒果及酸種麵包Avocado Tarte Verde($138)牛油果加芒果既配搭當然冇得輸喇,有邊個會唔鍾意食呢2樣野🤭🤭牛油果既滑滑質地加上酸酸甜甜既芒果,係令人食完會好開胃既前菜🥰不過老實講就真係太細份喇,食2啖就食曬🥲🥲瑪格麗特比薩 Margherita Pizza 12 inches($158) 呢個pizza黎講算係呢間餐廳單點菜式黎講性價比算高,12吋既分量3個人食岩岩好,pizza焗得好脆,芝士亦都落得好重手,食pizza最緊環就係要超多既芝士仲要拉到絲先得😃👍🏻👍🏻👍🏻檸檬撻配椰子雪糕 Malibu Coconut Limon
🌟 The Bayside。紅磡🌟

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑

檸檬撻配椰子雪糕 Malibu Coconut Limone Tart with Coconut Ice-cream($108)
呢個甜品又係好岩我口味,因為有時好驚食到好甜好漏既甜品,呢個檸檬tart酸度適中,食落好清新🤩🤩而椰子雪糕feel到佢嘅似原個椰子🥥整出黎咁,口感綿滑又勁香椰子味,如果有得淨係encore叫個雪糕就好🍦🤭🤭🤭

無蛋開心果忌廉蛋糕Pistachio Party ($78)
呢個蛋糕我就覺得冇檸檬tart咁出色喇,可能我食唔慣冇蛋既蛋糕🍰同平時食開既蛋糕口感有啲唔同🙈🙈比我叫多次應該會試其他甜品🤭

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑
其實本身有朋友介紹呢間係因為佢食過平日既semi buffet,但個日去食係星期日係冇既,所以最後既散叫😂散叫既價錢黎講唔算係話好平,係平時食西餐既價錢,不過份量就真係比較細份,部分既價錢應該都係走去佢既環境同擺盤上🫢🤣🤣

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
位於黃埔最督督酒店個邊個位,如果係地鐵站出口行過去都要行10-15分鐘,不過天氣好就可以當散步順便行下海邊吹下海風😛黃埔花園泊車都方便,位置都算多,你行埋街買野仲可以用埋泊車優惠,係黃埔hea半日都得😂😂

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑
老實講佢既環境真係冇得彈既,對住個海,你鍾意既坐戶外吹下風又得,好似去左外國旅行咁chill🥰🥰坐室內佢既裝修都好靚,位置闊落,岩曬同朋友慢慢食傾下計😍😍順帶一提,佢個廁所都裝修得好靚,記得去睇下🤭😂😂

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
雖然價錢黎講係比較高少少,但佢既環境同食物質素都唔錯既,都好推介大家大時大節想慶祝既時候黎試下,如果有機會,我都會想試下佢個semi buffet❤️