2020-06-27
真係好耐冇去過一間咁有主題嘅餐廳呀,成日都淨係掛住食呢間餐廳真係畀到我一個好獨特嘅感覺呀,入嚟就見到好多波衫掛喺牆上面,地下亦都鋪咗一啲草皮, 講真我唔係識足球嘅人,但係都感受到店主對足球嘅熱情❤️❤️當然,淨係得裝修係冇用嘅,最令我驚喜既係食物嘅質素係如此之高 首先坐低冇耐職員就已經攞咗兩塊蒜蓉包出嚟,呢兩塊蒜蓉包熱、鬆軟、香口千祈唔好睇小呢三個形容詞,我食過嘅蒜蓉包,99%都冇呢個咁好食😋😋之後,就嚟咗個沙律🥗🥗個沙律係用個罐裝,呢個咁嘅裝法,我除咗喺國泰頭等貴賓室見過之外,就只有呢到係咁樣裝,沙律水份能夠保持食落新鮮啲,亦都感覺高級同精緻啲 跟住到個湯啦,就係今晚唯一要挑剔嘅地方,青蘿蔔湯有苦澀味同有渣 。。到主菜啦 我哋兩個人分別叫咗個香烤海鱸魚同埋美國肉眼+法國鵝肝 首先講咗海鱸魚先 🥰🥰🥰呢條魚出到嚟好熱、皮脆、好香、肉質鮮嫩, 未切已流緊肉汁 覺得廚師好用心機做, 油同鹽份都控制得好好,唔會食落覺得鹽或者油,極推薦! 另外呢個牛扒本身就多筋咗啲, 切得比較辛苦,味道算唔錯過 反而上面個鵝肝呢就煎得好好😋😋熱得嚟又唔會過熟,時間控制得啱啱好。之後就叫咗個甜品啦!呢個三重朱古力
首先坐低冇耐
之後,就嚟咗個沙律🥗🥗
到主菜啦
我哋兩個人分別叫咗個香烤海鱸魚同埋美國肉眼+法國鵝肝
首先講咗海鱸魚先 🥰🥰🥰
另外呢個牛扒本身就多筋咗啲, 切得比較辛苦,味道算唔錯過
之後就叫咗個甜品啦!
呢個三重朱古力心太軟甜品真係冇得頂
仲好食過好多酒店心太軟,唔會淨係得甜味,朱古力味 勁勁勁濃厚,連唔食甜品嘅朋友,都想舐埋隻碟😆
最後就係養生嘅紅棗茶同埋熱蜜糖柚子茶,作為呢一餐嘅句號,真係好滿足。