通常啲diy gimmick嘢都唔會太吸引到我咩拎個金壺倒湯打卡但食物又一般嗰啲呢個做完資料搜集之後發現評價幾好 決定一試餐單上總共有7款湯底 46款配料三餸$58 六餸$78 九餸$98可以揀自己落嘢定店員幫你整好曬先上菜會有個燒到勁熱嘅石鍋 依次序放入蔬菜 肉類 倒湯 加入米線🤍柴火麻辣湯 | Rating: 7.7/10同平時嗰啲雲南米線舖嘅麻辣湯比都幾唔同呢個多咗陣藥材味(?)喺底 偏向香辣嘅感覺較多唔知係咪因為藥材味 飲落感覺冇咁味精feel😂🤍極品蟹黃湯 | Rating: 7.5/10想像中比較濃厚😅嚟到就…幅相嘅濃度飲落比較清淡 頭幾啖會食到蟹黃味之後要靠飲啖茶洗下口再食先會重新食到雖然佢係清淡啲嘅湯 但我呢啲重口味人士都覺得幾好🤍配料方面 店員唔知咩事幫我整好咗我嗰碗🥲嚟到我個九宮格已經冇咗 想喊🥲配料推薦肉類 份量較多抵食啲 特別係雞肉!蛋餃 鯛魚片 牛肋條等都唔錯試咗酸辣炸醬同十八怪照通炸醬 重口味必嗌!!🤍韮菜串燒($12) 雞軟骨($22) 孜然羊肉($16)| Rating: 8/10串燒嚟講個靈魂係上面嘅調味粉呢到有得揀香辣/麻辣粉 香到我要追加😂三款都燒
通常啲diy gimmick嘢都唔會太吸引到我

之後要靠飲啖茶洗下口再食先會重新食到
雖然佢係清淡啲嘅湯 但我呢啲重口味人士都覺得幾好

🤍配料方面 店員唔知咩事幫我整好咗我嗰碗🥲
嚟到我個九宮格已經冇咗 想喊🥲
配料推薦肉類 份量較多抵食啲 特別係雞肉!
蛋餃 鯛魚片 牛肋條等都唔錯
試咗酸辣炸醬同十八怪照通炸醬 重口味必嗌!!

串燒嚟講個靈魂係上面嘅調味粉
呢到有得揀香辣/麻辣粉 香到我要追加😂