2019-06-07 469 views
比個menu吸引左🙈所以今餐決定黎別府食蝦蝦蝦~。。- 海老豚骨拉麵 $80 👍🏻👍🏻👍🏻湯底濃厚,加上有櫻花蝦既關係,每啖都好香蝦味。麵底既軟硬度岩岩好😆隻蝦仲要好大隻,又爽口!。。- 熊本軟殼蝦天婦羅 $68👍🏻👍🏻👍🏻軟殼蟹就聽得多,軟殼蝦就真第等一次聽😝未試過既野就梗係要試下架啦!個蝦好特別,炸得好香,入面啖啖肉又唔洗剝殼,個感覺又真係幾似食緊軟殼蟹喎😝。。- 炸物拼盤 $60👍🏻👍🏻👍🏻拼盤入面有蠔、年糕薯餅、雞軟骨碎。吉列蠔: 個蠔明顯新鮮,所以一啲腥味都無海苔年糕薯餅: 年糕煙un好食炸雞軟骨碎: 炸得香口,加少少檸檬汁真係無得頂。。- 三文魚刺身(5件) $54 👍🏻👍🏻👍🏻呢個都係黎親別府必定會嗌既野食黎🙈三文魚新鮮肥美又大件,食完真係超滿足!。。- 壽喜燒 $72 (升級安格斯牛肉+$8)👍🏻👍🏻👍🏻升級普通肥牛去安格斯都係加8蚊,牛肉味濃d。香濃既汁加上一啖牛肉一啖菜,勁惹味!比碗白飯我,可以連汁都清埋tim呀🤤。。- 柑桔梳打特飲 $26👍🏻👍🏻柑桔味正,酸酸地,推介比鐘意飲酸野既朋友~不過佢唔會太酸,因為杯野飲加埋d蜜糖爆爆珠,中和左個味道,🤤岩岩好!。。-
比個menu吸引左🙈所以今餐決定黎別府食蝦蝦蝦~

- 海老豚骨拉麵 $80 👍🏻👍🏻👍🏻
湯底濃厚,加上有櫻花蝦既關係,每啖都好香蝦味。
麵底既軟硬度岩岩好
😆隻蝦仲要好大隻,又爽口!

- 熊本軟殼蝦天婦羅 $68👍🏻👍🏻👍🏻
軟殼蟹就聽得多,軟殼蝦就真第等一次聽
😝未試過既野就梗係要試下架啦!

- 炸物拼盤 $60👍🏻👍🏻👍🏻
拼盤入面有蠔、年糕薯餅、雞軟骨碎。
吉列蠔: 個蠔明顯新鮮,所以一啲腥味都無
海苔年糕薯餅: 年糕煙un好食
炸雞軟骨碎: 炸得香口,加少少檸檬汁真係無得頂

- 三文魚刺身(5件) $54 👍🏻👍🏻👍🏻

- 壽喜燒 $72 (升級安格斯牛肉+$8)👍🏻👍🏻👍🏻
升級普通肥牛去安格斯都係加8蚊,牛肉味濃d。
香濃既汁加上一啖牛肉一啖菜,勁惹味!
比碗白飯我,可以連汁都清埋tim呀🤤

- 柑桔梳打特飲 $26👍🏻👍🏻
柑桔味正,酸酸地,推介比鐘意飲酸野既朋友~

- 藍碟花荔枝梳打 $26👍🏻👍🏻

呢個荔枝味好突出,好fresh 😝又係加埋d蜜糖爆爆珠幾好飲!

題外話~最鐘意黎呢間別府~係因為....D staff 個個都好有禮貌~又好好人~
加分位~
2019-05-31