2019-05-30
🔎尖沙咀山林道38號銀座38 12樓「物超所值的火鍋店」- 吞POT 雞煲火鍋.住家菜 今日係尖沙咀諗左好耐都諗唔到食咩,於是醒起有一間私房雞煲火鍋店,就係吞pot!原來佢位於尖沙咀既中心既山林道裡面,係一幢好新淨既大廈!入到去,店員有禮,座位乾淨,非常理想!之後,店員好快就放低醬料盤,整齊又乾淨!我同朋友都認為d醬料比出面火鍋店既好味。因為同朋友唔係太想食雞煲,所以就叫左濃湯雞鍋湯底。當我以為只係清雞湯,無乜雞味既時候,原來湯底非常足料,有好多菇,仲有螺片!而且湯底非常濃郁!愈煲愈入味,好好飲呢!等到主角黎啦!就係雪花肥牛!原本諗住咁大碟,d牛肉一定薄過紙啦,點知每塊都好厚,我同朋友爭d食唔晒!而且好有牛味,油花平均呢!而手打丸類都非常出色。四隻味道既手打丸,我最欣賞牛丸!超級有牛味!而且彈牙!食過番尋味呢!同時我地叫左蔬菜盆同烏冬,兩者都非常理想。烏冬夠彈牙,蔬菜種類多,而且仲好新鮮,食極都食唔完!今次我同朋友都非常滿意,人均大約300元,但物超所值呢!🍽8/10
「物超所值的火鍋店」- 吞POT 雞煲火鍋.住家菜
今次我同朋友都非常滿意,人均大約300元,但物超所值呢!
🍽8/10