好耐未試過食餐飯食到一肚氣,今日去咗沙嗲王食午餐,一入到尼客人都頗多,但係侍應數量不足,無論係點菜,上菜都勁慢,仲要㩒極掣都冇人應,令人等到燥-到點菜啦!三個人嗌左三個lunch set,其中一個我哋嗌咗芝士焗牛柳粒飯。點知佢上菜既時候,比碟咁既野我!(Sorry摷散左碟飯,左邊本身有隻溫泉蛋的)-喂,冇牛柳粒既?但多左個溫泉蛋?咁我哋即刻向侍應求證,睇下係唔係比錯餐啦,( 我哋以為係肉醬溫泉蛋餐),正當我地查詢嘅時候,周圍嘅食客紛紛都表示,自己嗰個牛柳粒餐,其實係冇牛柳粒嘅。但2個講廣東話唔正既年輕侍應妹妹堅持話冇比錯餐,話呢個係牛柳粒餐,因為呢碟冇肉醬,所以冇比錯餐。ok fine,咁但係你個牛柳粒餐得醬汁同洋蔥絲,貨不對辦喎!到底係侍應們唔識睇繁體字,定唔識中文呀?牛柳粒喎!唔係醬喎!!見到有幾枱食客投訴,門面依舊冇經理處理,由得兩個侍應妹妹繼續死頂!之後佢話幫我地倒左佢再換過碟尼,其實碟飯味道冇問題,係冇左餸,點解要倒左佢??如果要補鑊嘅話,可以拎碟牛柳粒出嚟就可以,點解要咁唔環保呢?-呢間沙嗲王,無論侍應既常識同態度、廚房出餐既效率同質素,都令我都好失望,欺騙顧客!

點知佢上菜既時候,比碟咁既野我!

(Sorry摷散左碟飯,左邊本身有隻溫泉蛋的)