2022-05-21
牛扒主題 x 日式咖啡店🇯🇵呢間係龍門居舊店已經食過一次 覺得唔錯😋 今次見佢係附近轉左新舖 環境大左好多 而且對住單車徑超開揚、光猛😍 店內播住柔和嘅音樂 配合咁chill嘅環境 真係好舒服👍🏻 特別要讚店員非常友善 不停加水 仲會問客人食物岩唔岩食🥰.Lunch menu都幾多選擇 有牛扒、All-day Breakfast、意粉、Burger、蛋包飯等😋 價錢$78-$268不等👍🏻 另外晚餐仲有德國腸拼盤、小食拼盤、炸物拼盤等送酒菜😍🔹和風全日早餐🍢推介❤️ 又大份又特別😍 平時食All-day會覺得唔抵食 呢個絕對對得起價錢👍🏻 佢入面嘅材料全部都好日式 包括日本漢堡扒、小丸子、日本煎蛋捲、日式年糕串、麻醬菠菜、薯蓉沙律、炒雜菌、沙律菜、牛角酥😋 我想講全部野都好好食 最好食係小丸子、日本煎蛋捲、日式年糕串 而且份量完全足夠兩個人食🥰🔹日式唐揚炸雞蛋包飯(黑咖哩汁 )🍛其實呢個蛋包飯都好出色😋 佢個炸雞皮薄內juicy 炸得剛剛好😍 個黑咖哩汁帶少少甜 送飯一流👍🏻 個炒蛋可以再滑少少 不過都已經唔錯🥰🔹火山焦糖咖啡🌋推介❤️ 上枱後要自行將奶倒落咖啡度 店員仲話要對住粒咖啡豆倒
牛扒主題 x 日式咖啡店🇯🇵
🔹和風全日早餐🍢
🔹日式唐揚炸雞蛋包飯(黑咖哩汁 )🍛
🔹火山焦糖咖啡🌋
推介❤️ 上枱後要自行將奶倒落咖啡度 店員仲話要對住粒咖啡豆倒🤣 倒完之後個咖啡會升起少少 好似火山咁🤪 呢杯焦糖咖啡唔係死甜果種 第一層會飲到奶泡 跟住會飲到少少甜味 最後會有好香嘅咖啡味👍🏻 整體好balance😍
🔹泡沫咖啡☕
印有店名「犇」的字🥰 正常發揮 唔錯的😋
整體✨ 無論食物、環境定服務都超滿意😍 食緊嘅時候已經問店員拎晚市menu睇 同屋企人已經想搵日黎試晚餐😋 大家去開屯門都可以試呢間👍🏻
犇道 (弦海)
屯門業旺路101號弦海地下G01B號舖