Restaurant: Wagyu Yakiniku Ichiro (Tsuen Wan Plaza)
Offer: Cathay members can link a card to earn up to HKD4 = 2 miles via Card Linked Earn. T&C apply.
Terms & Details:
  • Members wishing to use Card Linked Earn must link eligible Visa and MasterCard credit and debit cards to their membership account.
  • Cathay members may earn Asia Miles with Card Linked Earn by paying for eligible purchases with Linked Payment Cards through Apple Pay, Google Pay and Samsung Pay. However, Cathay members will not be able to earn Asia Miles with Card Linked Earn with third party platforms such as Alipay, Wechat Pay and Paypal.
  • Cathay members can earn HKD 4 = 1 mile when dining at Cathay partner restaurants. Standard Chartered Cathay Mastercard® holders can earn an additional HKD 4 = 1mile dining rewards when they pay with their card, for a total of HKD 4 = 2 miles.
  • Asia Miles will be credited to members’ accounts 10 working days after each eligible dining transaction. .
燒肉魂又被喚醒Book完之後見到負評都有少少淆底但食完之後我哋都覺得唔錯直頭想搵日大時大節/ 升職加薪時同屋企人再嚟首先佢每個位已經放好圍裙 夠晒貼心🥰再加上佢用運輸帶傳送食物 方便快捷另外佢仲有個豪華自助區又飲品又沙律又又爆谷又雪條 正😆同埋佢會比埋當日食嘅和牛番號你check返食咗邊隻牛Course C 日本產黑毛和牛放題 $598 🙆🏿‍♀️是日寶箱 🙆🏿‍♀️當日係新鮮即切嘅和牛西冷全晚MVP 大推!!!成個寶箱喺運輸帶車過嚟已經好正一打開仲要出晒煙 好似真寶物咁 好吸睛👀呢個油脂比係望到已經流晒口水🤤之後有特顯華麗嘅金箔喺面最後因為小妹掛住影相搞到有少少over-cooked📸️但!!! 好嘢在無影響質素一落落去已經咇晒啲油出嚟入口即溶 大推!😋極上花盛合和牛牛肋肉 🙆🏿‍♀️、和牛里脊肉 🙆🏿‍♀️、里脊肉 🙆🏿‍♀️、牛外橫隔膜 🙆🏿‍♀️、金箔豚肋肉 🙆🏿‍♀️、牛舌 🙆🏿‍♀️、南瓜 💁🏿‍♀️和牛總唔會令人失望牛肋肉相對重油花 我哋都係輕輕一燒就上碟已經好柔嫩牛里脊其實本身油脂含量唔高但呢款和牛反而都仲有啲油花 食落有咬口牛外橫隔膜有咬勁 重牛味 最正係佢熱量唔高金箔豚肋肉啱啱好有啲脂
燒肉魂又被喚醒

Course C 日本產黑毛和牛放題 $598 🙆🏿‍♀️
和牛西冷
是日寶箱 🙆🏿‍♀️
當日係新鮮即切嘅和牛西冷
全晚MVP 大推!!!
成個寶箱喺運輸帶車過嚟已經好正

薄切夠晒脆嫩👍🏿
成盒我都推!

舟盛合
舟盛合
特選牛肋條 🙆🏿‍♀️、牛里脊肉 💁🏿‍♀️、特選牛肋肉 🙆🏿‍♀️、豚肉 🙆🏿‍♀️、雞 🙆🏿‍♀️、帶子 🙆🏿‍♀️、蝦 🙆🏿‍♀️、茄子 💁🏿‍♀️、南瓜 💁🏿‍♀️
特選牛肋條同特選牛肋肉夠晒嫩
而且含豐富嘅油脂 推!
相反呢款牛里脊肉比較結實 無乜油脂
豚肉近似五花腩 邊位更多肥膏
燒嘅時候迫晒啲油出嚟 又惹火又惹味
啲膏燒到金黃色食就啱啱好 夠脆夠邪惡
仲同雞肉一樣撒咗黑椒調味

桶盛
牛肋肉 🙆🏿‍♀️、牛里脊肉 💁🏿‍♀️、豚肉 🙆🏿‍♀️、雞 🙆🏿‍♀️、冬菇 🙆🏿‍♀️
牛肋肉同牛里脊肉相比較軟腍

熟食
迷你漢堡扒 💁🏿‍♀️
入面有撈洋蔥🧅
勝在細細嚿 唔太晒「胃」置 share食就更加fit
吉列炸蠔 🙆🏿‍♀️、牛肉可樂餅 💁🏿‍♀️、吉列炸蝦 🙆🏿‍♀️
炸物上枱時仲熱辣辣

特別在佢入面個雪糕係烏龍茶味 仲有啲粒粒添
抹茶朱古力雪條 🙆🏿‍♀️
脆皮包住抹茶雪糕 味夠濃 抹茶控必食

加分欄
⭕️ 豪華自助區 (醬料、飲品、沙律、爆谷、雪條)
⭕️ 食材運輸帶
⭕️ 提供圍裙
⭕️ QR code落單

✅ 加一服務費
✅ 生日之星優惠 生日月份四人同行一人免費
💰 $1,316
2022-09-22
$658 (Dinner)
和牛西冷