2021-05-24
鍾意食辣既朋友望過來,今次係爆辣冷面,好耐之前已經聽講過元朗有一間好出名既冷面店,叫爆辣冷面,聽個名都覺得辣,令到鍾意食辣既我心思思想試下有幾辣。🤪原來爆辣冷面店已經開左6年,宜家搬左新地址係西菁街,隱世麵店終於重見天日啦。今次我就點左幾款出名既野食,第一個一定要點既係爆芫蟹籽冷面,我仲要求多芫茜,係爆多果隻,真係又多芫茜又多蟹籽,其他地方都未試過呀。辣度揀左中辣,大熱天時費事辣爆自己🤣再點了賽磅蟹杯面,呢個杯面面頭滿滿賽磅蟹(旦白)撈埋冷面也是另一種口感。食冷面又點小得小食,來多個爆撈小食,咩都有D大大兜,真是超級豐富。😋全部都選擇了中辣,其實都幾辣下架,食呢度既冷面最緊要就係呢個撈麵的醬,辣得來其他地方食唔到,而且令你愈食愈想吃,呢度仲有自家製爆炸蒜蓉,買埋番屋企撈野食試下,價錢又抵,下次會再來幫襯。😎