以前成日同屋企人食京川菜、小籠包,今日❤️心血來潮❤️就同朋友黎左新蒲崗的手拉麵小廚,office 放飯時間,我地等左大約5-10分鐘就可以入座。食京川滬菜又點小得經典 - 雞絲粉皮 呢,初初以為冷盤小食細細碟,點知同一個主食份量無分別😋,真係一個人食嘅話都夠飽。豬頸肉担坦湯拉麵 - 估唔到豬頸肉份量都唔少,都有大約10-12塊,每口都啖啖肉,而且佢燒得幾香,湯底味道不錯,不過略不夠濃郁,但整體水平不俗。最後當然唔少得 招牌小籠包 啦!呢度嘅小籠包一啲都唔少,係大籠包唷🤣,而且入面已經唔係肉汁,份量多到係湯汁😋,肉汁依然鮮甜經典,不過可能係大籠包,皮則略較厚。

雞絲粉皮

豬頸肉擔擔湯拉麵

招牌小籠包

2024-05-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch