2023-04-04 251 views
行過和輋果陣肚餓,原本以為和輋啲大排檔執晒之後無咩野食,打算是但搵啲野食,點知行行下都幾多野食,出面大排檔個位都仲有餐廳~今次揀佐間上海野食,兩個人都叫咗幾多野食😂今之叫咗:麻辣魚皮 $58麻辣味都幾足,食落覺得個魚皮好似脆口過平時涼拌會食到果啲花膠螺頭干貝燉雲吞雞湯 $78份量好多~叫個陣見佢寫兩人份,原本以為係一人一細碗嘅份量點知原來好多,而且唔係料少水多所以好大盅,而係料都好多,味道正正路路,所有材料嘅味道都幾出~依個價錢,依個份量,CP幾高👏🏻上湯小籠包(4件)$98都唔錯~好餡料飽滿多汁!不過因為間舖係商場冷氣好足,所以要快少少食唔係好快變凍 本身見做緊promotion,松葉蟹肉蟹膏小籠包(4隻 價值$58) 推廣期內可用半價~可惜賣晒,唯有下次再食龍門海鮮兩面黃 $78平時食開嘅兩面黃都係用生麵整,佢依到係用上海麵,所以個麵粉感都幾重,覺得得佢啲麵淋少少好食啲😂 可以吸多啲汁😂海鮮嘅款式都份量都唔少,整體味道比較濃梅菜扣肉配蝴蝶餅 $40依間餐廳嘅食物份量都幾多,梅菜扣肉都唔錯,梅菜鹹甜適中同埋無沙,而且仲keep到梅菜味,用蝴蝶餅夾住黎食,感覺好似變咗個刈包禁😂食落唔錯
今之叫咗:
麻辣魚皮 $58
麻辣味都幾足,食落覺得個魚皮好似脆口過平時涼拌會食到果啲

花膠螺頭干貝燉雲吞雞湯 $78

上湯小籠包(4件)$98

龍門海鮮兩面黃 $78

梅菜扣肉配蝴蝶餅 $40

總括而言,依間上海菜都幾抵食,每碟份量比我想像中多~下次再係兩個人去可能會叫少一樣🙊今次食曬真係太太太飽🤭
$150 (Dinner)