2022-11-10
驊記糕點屋琴日喺形點食完法國菜就上網睇元朗仲有咩好西可以帶返屋企慢慢食,一搵就搵到紅爆嘅花生糯米糍,睇見張圖爆多花生就衝去買!🤣🤣🤣店舖除咗有花生糯米糍賣之外,仲有硬花生糖、茶果、糉等等...我1點幾去到大約排第十個,都要等大約半個鐘先買到,老闆娘一路整,我就問佢最多一日賣到幾多粒,佢話最多試過賣到700粒一日,真係好利害!👍👍👍花生糯米糍$6一粒(6/10)我買咗兩盒12粒,店外寫住每人最多限購3盒,第一次買唔敢買咁多,返到屋企一食真係爆多花生餡,加埋椰絲,成個咀不停咬咬咬,雖然唔會太甜,但美中不足係花生唔脆,仲咬到花生有少少苦,個皮又厚咗少少,我唔覺得有網上寫咁好味,花生糯米糍暫時覺得最好係銀浠,銀浠世一!地址:元朗元朗安寧路20-24號利群樓地下#花生糯米糍 #元朗美食 #驊記糕點屋 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #
花生糯米糍$6一粒(6/10)
地址:元朗元朗安寧路20-24號利群樓地下
#花生糯米糍 #元朗美食 #驊記糕點屋 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong