2022-11-02
係workshop附近有間新開既外賣串燒店,過晒晚餐時間又就腳,打個電話外賣幾串返去醫下肚。天氣涼涼地,食少少地有野落肚,又過下口癮,串燒都係個唔錯既選擇👍🏻,種類黎講都幾多,除左豬牛雞海鮮🦞蔬菜,仲有和食炸物。🔻汁燒牛柳串 $25🔻一串牛柳表面怖滿一圈圈既蔥花,入口食到軟綿綿嘅牛柳之餘,又有蔥花嘅清香,蔥既出現減低左燒烤嘅油膩感,同時帶出左汁燒嘅味道。🔻鹽燒厚切牛舌 $25🔻熟度剛好唔會過熟👍🏻,入口Juicy而且有口感,牛舌既爽脆又帶點軟綿,而表面既黑椒令味道更香,簡單調味已經非常足夠。🔻孜然小牛粒串 $18🔻小牛粒2口一串,孜然味香,配濃味既牛粒係好夾,2者濃味得黎又互相提味👍🏻🔻鹽燒五花肉串 $22🔻肥美既五花燒得香口,經過燒烤後將最可口既油脂鎖上,表面脆口,入面juicy,食落油脂香氣沖沖,只需少量既鹽去配搭已經非常足夠🥰🔻秘製五星燒豆腐 $18🔻當我以為佢係一串普通嘅燒豆腐,原來係唔普通。豆腐醬汁幾特別,入口甜甜地又好香燒烤味,配上滑捋捋既豆腐口感,真係想再encore🤭有時真係唔好睇表面,行多一步又會多個選擇🥳
有時真係唔好睇表面,行多一步又會多個選擇🥳