2020-05-19
實在太耐冇食過燒肉啦,諗起食燒肉就即刻諗起喜來稀肉。 19:30去到,要行小小樓梯落地牢!服務員帶我地坐低之後,已經即刻拎咗好多碟小食過嚟,又有生菜俾我哋用黎包燒肉,又係個爐邊到倒咗啲蛋漿!服務快,一流!餐牌都未睇,已經有嘢食!爐邊蛋 - 有兩種口味,一邊係泡菜,一邊係芝士!本人鍾意食泡菜味多啲,最重要嘅係無限refill!真雪花牛肉 - 好嫩好滑,牛嘅油脂好香,一上枱見到碟牛啲花紋已經覺得好出色,只需要每邊煎10秒左右,已經食得!牛肋骨肉 - 超重牛味,口感好好,呢隻牛並非入口即溶嗰啲,有咬口,最重要係份量好多!呢款牛要煎來少少因為比較厚身!韓式蟹子飯 - 超大碗飯撈埋紫菜加蟹子,味道襯到絕!其實平平無奇嘅紫菜蟹子飯,但就係唔知點解覺得佢好好味!水冷麵 - 第一次食水冷麵,佢會俾埋一支醋,一支溝稀左嘅芥末汁,比我哋自己落,可以因應自己鍾意嘅酸味去落!酸味味好開胃,好夾食燒肉!總括 : 兩碟牛加埋主食都好正,最重要嘅就係平時食完燒肉會好大浸油煙味,唔知係咪因為佢嘅抽風系統好好,食完啲衫都冇咩油煙味!我已經想去試其他牛啦
我已經想去試其他牛啦