2018-10-05
伊賀日本燒肉 - 餐廳座落一間酒店building入面,低層大約6層都係食肆,伊賀就在三樓,面積大,有bar樓位,又有卡位,座位寬敞。呢度都係用ipad落單,環保又方便,店員細心介紹落單過程。 餐廳另一優點珍惜食物,所有食物以"件"做單位,客人想食幾多就落幾多。我地食左:燒肉類- 伊賀一口牛、帶骨牛肋骨、牛仔骨、五花腩、牛舌、紅酒豬肉、豬大腸、雞翼。野菜類-翠玉瓜、金菇、冬菇。海鮮-帆立貝炸物-秋冬魚、一口甜薯刺身-三文魚、北寄貝、松葉蟹棒、帶子壽司-三文魚、火焰三文魚、櫻花蝦軍艦、迷你蟹籽軍艦、迷你芥末八爪魚軍艦。每款食物選擇雖然唔係好多,但勝在款式多,肉已經調味好,燒好已經可就咁食,燒肉方面推仲五花腩,油份分泌剛剛好! 壽司一定推介芥末八爪魚軍艦,因為係我最愛。
我地食左:
野菜類-翠玉瓜、金菇、冬菇。
海鮮-帆立貝
炸物-秋冬魚、一口甜薯
刺身-三文魚、北寄貝、松葉蟹棒、帶子