最近天氣翳焗到癲,Oppa突然醒起:「不如去飲杯冰凍啤酒啦!」我哋心照不宣,即刻諗起幫襯過好多次嘅燒烤堂。平日夜晚九點幾去到,居然仲要等位,人氣旺到咁,果然係宵夜熱點! 浜燒日本活北寄貝牛油鹹香燒到「滋滋」聲,北寄貝肉質爽彈,一啲都唔乾柴,面頭灑滿蔥花,清新吊味。個芡汁撈埋一齊食,鮮味即刻爆出嚟,正到痺! 鹽燒A5宮崎和牛A5和牛真係冇得輸!油脂分布靚到似雪花,入口即溶,牛味濃到癲。鹽燒調味剛剛好,唔會搶咗牛肉本身嘅鮮甜,食完仲有陣餘香喺口腔徘徊,高質! 豚肉節瓜波板糖呢個創意串燒夠晒過癮!肥瘦均勻嘅豚肉卷住清甜節瓜,燒到外層微焦,點埋蛋黃醬一啖咬落去——豚肉嘅油香同節瓜嘅爽脆夾到絕,仲要係送啤酒一流,夏日必點! 明太子飯團飯團撈咗飯素燒到脆卜卜,紫菜包住一大啖咬落去,「咔嚓」聲聽到都開胃!明太子鹹香帶微辣,同焦香飯粒撞出層次,食完仲想Encore! Sapporo生啤買一送一最癲係佢哋Sapporo生啤買一送一,冰涼啤酒咕嚕咕嚕咁灌落喉,即刻降溫兼解膩。Oppa同我乾杯吹水,串燒一啖啤酒一啖,爽到震! 燒烤堂嘅串燒keep住有水準,款式多又夠創意,氣氛熱鬧,價錢合理。如果

浜燒日本活北寄貝

鹽燒A5宮崎和牛

豚肉節瓜波板糖

明太子飯團

Sapporo生啤買一送一

燒烤堂嘅串燒keep住有水準,款式多又夠創意,氣氛熱鬧,價錢合理。如果鍾意飲兩杯+食惹味嘢,呢度絕對係夜貓天堂。唯一缺點係……等位等到頸都長,建議早少少去霸位啊!
2025-03-26
$320 (Dinner)