Unapsl
Unapsl
Level 3
2017-03-20
Follow
夜晚游車河突然去到大角咀一條新嘅食物街發現有一間好的骰嘅燒烤店就打算試下。
燒烤店嘅鋪面比較細,如果星期六日去嘅話就可能要等位。好彩當日我去係閒日所以就比較鬆動等一陣就可以入座。
餐廳menu 有小食,主菜,火鍋,定食,仲有二人套餐。大多數嘅客人都會選擇食火鍋火鍋嘅配料都比較多又新鮮,見佢地一人一鍋都好足料又吸引。今次因為消夜之行,所以就撇除火鍋呢個選擇,所以食啲輕便小小嘅。

串燒嘅款式都比較多,選擇困難症嘅我,就唯有請店員幫忙介紹店內值得一試嘅美食。

我叫左燒菠蘿燒秋葵,當然唔少得肉類!牛肉係一定要試嘅,另外佢好特別嘅係有燒白鱔魚,另外在大多一份鮮蝦天婦羅。

燒白鱔好肥美嗰醬料又甜甜地,味道好特別值得一試!
天婦羅係用鮮蝦製造,層粉漿唔會厚,食落口個層次啱啱好價錢亦都好公道。
牛舌同牛肉粒真係冇得頂!肉汁好甜,燒得啱啱好,價錢就相對比較貴,但都值得一試。相對其他嘅串燒店,牛肉都會偏向大塊
當然燒秋葵就會有四至五條。另外燒菠蘿落得太多鹽,鹹咗少少。但係燒秋葵好無敵太好味

雞翼燒到外脆內多汁,雞皮上嘅油同調味粉完全無覆蓋雞翼鮮甜嘅肉汁,而且上枱仲係熱辣辣
最後燒烤當然要配啤酒啦,咁今次就試咗佢嘅時令啤酒蘋果味嘅frozen!女仔就一定鍾意男仔就可圈可點可能太甜啦又冇乜酒精所以我個人就覺得當汽水飲。
今次嘅消夜之旅好滿意,希望下次經過可以試埋其他嘅嘢食啦!
打手
2017-09-07