2023-10-17
朋友食飯有時都會有啲喜好,列如個排食開日式,通告都會食返相類似嘅選擇,而今晚就去了佐敦白加士街哩間專食燒流水蝦嘅餐廳搵食,這裡之前都來過,主打係燒活蝦,隻隻都生猛大隻,充滿蝦膏,除此之外還有自助海鮮吧,上面放滿了扇貝、貴妃蚌、鮑魚、蠔、魷魚、螺、原條劏好嘅魚任君選擇,只要在兩個半小時內你就可以不停燒,個爐火力猛,真係兩三下就食到大滿足,另外店員亦不時為在爐上食物反,避免燒過火,真係夠晒細心😊熟食在出面嘅小食吧都有小量選擇,都會有不同以蝦為題材款式,但個人最心刻就係款醉蝦,超入味同彈牙!這裡一座下店員已經先放鹽燒蝦在爐上,讓你可以慢慢準備其他食物,出面還有不同串燒選擇,個人除了海鮮外,情有獨鍾都係啲台灣腸仔、漢堡扒、紅腸等食物,快熟入味😜,而燒菠蘿都係另一必燒之選,燒完多汁鮮甜,絕對係今晚中和熱氣之選!另一個就係這裡任食海鮮串燒外還有任飲配合,當中啤酒汽水都係無限自取,如果一班人喜歡狂飲,有不同款式,飲多少少都已經返本😊最後還有甜品雪糕雪條選擇,口味選擇都多,總有一款滿足到🥰一個價錢有齊多樣選擇感覺超值!佢還有另一間分店在荃灣,如果想起流水蝦就可以多過選擇了!
最後還有甜品雪糕雪條選擇,口味選擇都多,總有一款滿足到🥰