2019-05-06 67 views
聽講呢間餐廳好好食,今日專登同男朋友嚟朝聖,果然係高級日本餐廳,質素非常好!我哋叫咗一個套餐,價值1288蚊,已經包含8道菜,非常豐富!前菜有鮟鱇魚肝、酒盜芝士同埋日本澤蟹,非常高級!仲有個黃菊菠菜油揚沙律,好fresh!終於到刺身啦!總共有四款刺身,包括:中拖羅、牡丹蝦、平靜魚、深海池魚,我最欣賞係中拖羅,油脂分布適中,充滿油脂香,而且有種入口即溶嘅感覺,完全冇根,非常鮮甜!要新鮮嘅拖羅先做到咁嘅質素!仲有沖繩一口雞,雞件size細細粒,好易入口,而且非常香口,配埋沙律醬食,味道非常夾!仲有六款燒物,豐富!蒜香安格斯肉眼非常Juicy,雖然切得薄薄地,但係淡淡都有肉汁,而且有機燒味!好滋味!我哋仲叫咗吞拿魚魚腩同埋海膽壽司,吞拿魚魚腩油脂更豐富,入口之後啲油脂滲出嚟!最後仲送上甜品,士多啤梨奶布甸好好味,有香甜奶香味!我哋仲未夠喉,額外叫埋網燒日本和牛同埋鹽燒鱈場蟹腳網燒日本和牛係必叫之選,牛肉味非常濃厚,而且油脂滲晒出嚟,我同男朋友都表示好想食多碟!蟹腳仍然juicy,仲保持鮮甜味!

前菜有鮟鱇魚肝、酒盜芝士同埋日本澤蟹,非常高級!

仲有個黃菊菠菜油揚沙律,好fresh!

仲有六款燒物,豐富!

最後仲送上甜品,士多啤梨奶布甸好好味,有香甜奶香味!

我哋仲未夠喉,額外叫埋網燒日本和牛同埋鹽燒鱈場蟹腳

蟹腳仍然juicy,仲保持鮮甜味!