2016-01-01 507 views
一行四人去到尖咀沙想食中餐,飲啖湯,黎左呢間煲仔飯尊門店,一order完就野食就一人黎一大煲例湯先,個例湯好好味,似落左味精咁,但飲完又唔係好覺有味精果種令喉嚨好乾既感覺,個湯仲有d渣食下,有青紅羅白,而d豬肉煲完都仲有d味,飲完個湯都飽左一半,而煲仔飯d料都好足,中蝦幾大隻同埋新鮮,唔似死蝦,但個飯一定要加甜豉油先夠,我地一共order 左帶子,中蝦,大鱔同蠟腸排骨,平均每個飯加湯80蚊到,又有得用門口派既10蚊coupon,響尖沙咀黎講算係幾抵食個湯好鮮甜好好味係帶子食落去冇咩味,冇左帶子應有既鮮味排骨幾入味,而蠟腸唔會太大陣膠味
青紅羅白煲豬骨湯
個湯好鮮甜好好味
大鱔煲仔飯
帶子煲仔飯
係帶子食落去冇咩味,冇左帶子應有既鮮味
排骨蠟腸煲仔飯
排骨幾入味,而蠟腸唔會太大陣膠味
中蝦煲仔飯
2016-01-01
$80 (Dinner)