2022-06-17 28 views
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 旺角 - 壹加一手抓餅 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ ❤️‍🔥熱血男子的手抓餅🌯雖然旺角中心都有幾間買手抓餅嘅舖頭但係呢一間主打健康、少油而且有好多人排隊冇意見嘅我跟大圍選擇🤣諗住落單嘅時候發現原來超多款式選擇餅皮、配料、醬料、調味料都有得揀揀到我都唔識揀所以叫店員幫我揀盡情嚟一個手抓餅omakasze😎返到屋企係時候享受一下呢份驚喜先🔹雞叉骨 $15$15來講其實真係份量算多不過唔知點解叫雞叉骨見到廚房即叫即制 好用心💓雞肉雖然有骨 但都多肉 食落重燒烤味 有重回夜市買返酒店食嘅感覺🔹手抓餅1:香蔥餅皮+蛋+蜂蜜芥末+奶油蒜香味+芝士+吞拿魚沙律+粟米 $45超多材料 一拎上手熱辣辣本身以為香蔥餅皮會好油 點知冇乜油得嚟仲有千層餅皮 我同店員講鐘意淡淡地嘅味 超滿意啊 味道唔太濃 清清地特別最愛粟米帶嚟嘅口感 仲有一大塊生菜係餅入面呑拿魚好夾啊 有種鮮味 又唔太heavy如果芝士再多啲就好☺️🔹手抓餅2:紫薯餅皮+蛋+與爾良醬+奶酪洋味+培根+雞柳+豬頸肉 $45紫薯餅皮隻色淡紫色好夢幻💜朋友係濃味派所以呢款多肉配搭 有雞有豬 啱晒佢喇煙肉味好出 同樣都有生菜配搭

❤️‍🔥熱血男子的手抓餅🌯

雖然旺角中心都有幾間買手抓餅嘅舖頭
但係呢一間主打健康、少油
而且有好多人排隊
冇意見嘅我跟大圍選擇🤣

諗住落單嘅時候發現原來超多款式選擇
餅皮、配料、醬料、調味料都有得揀
揀到我都唔識揀

૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評
店員對菜式非常熟悉 聽佢推介實冇死
價錢實際 亦都大大份
抵佢咁多人買😉😉

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍 壹加一手抓餅專門店 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓SB07號舖

喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat