2016-03-13 3549 views
相信好多中上環打工仔都去過中環間北園酒家飲茶,今日介紹,佢係鴨脷洲海怡住戶俱樂部分店。濃湯叉燒鵝瀨 - 無呃你,的確係濃湯,瀨粉索左d燒臘味,又彈牙;叉燒有豬味,瘦叉唔會肥淋淋,夠新鮮;但點食依舊都係燒鴨,而唔係餐牌所寫既燒鵝,肥瘦適中,食燒鴨無少少肥,唔好味嫁,皮脆內嫰,成碗野,比個滿分你。星州籮蔔糕 - 一睇個樣,都知你係炒定叮返熱,不過食落味道有XO醬味辣辣地,表面煎過有層焦,籮蔔糕就傳統粉粉地,淋個隻,我自己就鐘意食彈牙多d,算係咁啦。手打牛肉球 - 有茜味,根肉適中,有咬口,手打牛味濃,塊山竹無浸淋比你,食落仲有脆脆地炸過感覺。南乳豬手 - 切到細細舊,容易放入口,火喉剛剛好,無炆過時,豬手入口彈牙,花生入味,佢味道偏咸,如果餸飯,絕對一流。香茜叉燒腸 - 丫姐一放上枱,已經落好豉油,但絕對重手左,皮厚叉燒少,好明顯放耐左,成舊粉咁痴實曬,又無味,今次腸粉唔得囉。餐廳環境方面,枱與枱之間有適當距離,絕對唔會密麻麻,行出行入好方便,酒樓黎講,一d都唔嘈,同枱傾計,都無比間離嘈親,自己講大聲d都唔怕騷擾到人。全個酒樓都係落地玻璃,無敵海景送多個南丫島景。如果想要privacy,就

餐廳環境方面,枱與枱之間有適當距離,絕對唔會密麻麻,行出行入好方便,酒樓黎講,一d都唔嘈,同枱傾計,都無比間離嘈親,自己講大聲d都唔怕騷擾到人。全個酒樓都係落地玻璃,無敵海景送多個南丫島景。如果想要privacy,就可以book佢個卡位海景水晶燈玻璃包廂,最多坐六人,拉埋門,好靜,坐得舒服,對坐海景,兩個字 '浪漫',全酒樓得三個卡廂,手快有,手慢無。

今日煙雨霧霧,我又無帶摭,行出酒樓,對住個海景,真係要唱返句:頭沾濕 無可避免 倫敦總依戀雨點 乘早機 忍耐著呵欠 完全為見你一面。。。

2016-03-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$95 (Lunch)